Servicii Juridice Drept Penal Iași

Asistență juridică și reprezentarea persoanelor prejudiciate

în urma săvârșirii unei infracțiuni, în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor responsabile și în vederea recuperării prejudiciilor materiale sau morale create prin infracțiune.

Infracțiuni de serviciu sau în legătură cu acestea

Traficul de influență, abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor, abuzul în serviciu prin îngrădirea unor drepturi, neglijență în serviciu, purtarea abuzivă, luarea de mită, darea de mită, primirea de foloase necuvenite.

Infracțiuni contra autorității

Ofensarea adusă unor însemne, ultraj, uzurparea de calității oficiale, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, portul nelegal de decorațiuni sau semne distinctive, sustragerea de sub sechestru.

Alte infracțiuni

Infracțiuni informatice, trafic de droguri și deținere de astfel de stupefiante.

Infracțiuni economice precum: specula, concurența neloială, înșelăciunea, contrafacerea, divulgarea secretului economic, deturnarea de fonduri, evaziune fiscală.

Infracțiuni privind circulația pe drumurile publice.

Asistență juridică și reprezentarea persoanelor împotriva

Statului Român în fața Curții Europene a Drepturilor Omului, pentru nerespectarea drepturilor recunoscute prin Convenția Europeană a Drepturilor Omului, după epuizarea de către persoana vătămată a tuturor căilor de atac interne.

Infracțiuni care împiedică înfăptuirea justiției

Denunțarea calomnioasă, mărturie mincinoasă, încercarea de a determina mărturia mincinoasă, împiedicarea participării în proces, nedenunțarea unor infracțiuni, favorizarea infractorului, arestarea nelegală sau abuzivă, evadarea, nerespectarea hotărârilor judecătorești.

Infracțiuni de fals

Precum: falsul de monede, falsificarea de timbre, mărci sau bilete, falsificarea de valută, falsul în înscrisuri oficiale, falsul intelectual, uzul de fals, falsul în declarații, falsul privind identitatea.

Reprezentare în fața organelor de urmărire penală

(Poliție, Parchet, DNA și DIICOT) a persoanelor puse sub învinuire aflate în stare de arest preventiv sau cercetate în stare de libertate. De asemenea asigurăm asistență juridică de specialitate în cursul urmăririi penale demarate de DNA.

Asistență juridică și reprezentare în fața instanțelor judecătorești

Pentru persoane trimise în judecată sau aflate în cursul executării pedepselor, cereri pentru stabilirea regimului de executare, contestații la executare pentru computări de pedeapsă, cereri de liberare condiționată, sesizarea organelor de urmărire penală, plângeri prealabile ale persoanelor vătămate, plângeri îndreptate împotriva măsurilor și actelor dispuse de organele de urmărire penală (plângeri împotriva rezoluției procurorului), continuarea procesului penal, constituirea ca parte civilă, intervenția în procesul penal a părții responsabile civilmente, luarea și contestarea măsurilor asiguratorii, luarea măsurilor de reparație în natura pagubei, luarea măsurilor de restituire a unor bunuri, supendarea urmăririi penale sau a judecății, liberarea provizorie, contestații în anulare, revizuiri, revocarea măsurilor de siguranță, reabilitări, amânarea sau întreruperea executării pedepsei închisorii, înlaturarea sau modificarea pedepselor penale aplicate (amnisția, prescripția), repararea pagubelor în cazul arestării și arestării pe nedrept, strămutarea judecării cauzelor penale, revocarea ori modificarea măsurilor preventive dispuse de procuror sau de instanță.

Asistare și reprezentare

în cauze ce au ca obiect infracțiuni precum

Infracțiuni contra vieții, integrității corporale și sănătății

Omor, omor calificat, omor deosebit de grav, ucidere din culpă, înlesnirea sinuciderii, loviri și alte violențe, vătămare corporală, lovituri cauzatoare de moarte, avort ilegal.

Infracțiuni contra libertății persoanei

Lipsirea de libertate, șantajul, amenințarea, violarea de domiciliu, secretul corespondenței, divulgarea secretului profesional.

Infracțiuni contra patrimoniului

Furt, furt calificat, furtul la plângere prealabilă, tâlhăria, abuzul de încredere, gestiunea frauduloasă, înșelăciunea, delapidarea, distrugerea, însușirea bunului găsit, tulburarea de posesie, tăinuirea.

Alte infracțiuni

Precum: violul, actul sexual cu un minor, seducția, perversiunea sexuală, corupția sexuală, incestul, hărțuirea sexuală.

Avocat Drept Penal Sorin Dimitriu din Iași

În orice demers pe care îl intenționați apelând la serviciile cabinetului ar trebui să știți faptul că relația dintre dumneavoastră și avocații din cadrul cabinetului se bazează pe principiul confidențialității, a respectului reciproc şi a îndeplinirii cu stricteţe a obligaţiilor asumate de ambele părţi.

Asistență juridică
Reprezentare juridică
Confidențialitate
Respect reciproc
Plată conform contract

Întrebări frecvente

De ce unii avocați au un preț de 100 EURO/h și alții de 300 EURO/h?

Un neinițiat ar spune: “Domnule, dar nu e tot avocat și cel de 100 EURO/h sau cel de 300 EURO/h?”. Dar dacă mai vorbim și de cel de 30 EURO/h… de cel de 15 EURO/h ce să mai discutăm? Diferența este foarte mare. Numai că nu este vorba despre același serviciu.

În esență, dacă vei solicita, de exemplu unui avocat de 100 de euro sau unui avocat de 300 de euro ca să-ți redacteze un contract, un contract îți va livra la final.

Care este raportul între preț/valoare?

În ceea ce privește conținutul, capacitatea de reglementare, tehnica de reglementare, capacitatea de a anticipa situațiile neplăcute, la un contract de 300 de euro vei fi mult mai bine asigurat decât în cazul unui avocat care îți facturează numai 100 de euro.

Pentru că cel cu 100 de euro tinde să obțină bani din volum, făcând multe contracte, repetitive, la un nivel de exigentă mediocru, iar cel de 300 de euro alocă mai mult timp, mai multe cunoștințe, o pregătire mai mare, pentru a obține un contract care să fie pur și simplu „cristal”, ireproșabil, perfect adaptat situației în care te afli. N-ai cum să ceri perfecțiune dacă plătești un lucru de duzină.

Dacă ar fi să răspund la întrebare, cred că raspunsul ar trebui să vină tot de la o întrebare: ce-ți dorești? Îți dorești o problemă tratată ireproșabil, perfect sau una tratată mediocru? Este cum a spus Warren Buffett: “Prețul e ceea ce plătești. Valoarea este ceea ce primești.”

Există contracte prost făcute plătite cu 300 EURO/h ?

Bineințeles ca mă puteți contrazice, spunând că există și contracte prost făcute care au fost plătite cu 300 de euro pe ora. Este adevărat. Există și astfel de situații dar aici vorbim despre culpă profesională și despre răspundere profesională.În general, există un echivalent între prețul plătit de client și calitatea lucrării pe care o primește de la avocat.

Din ce este format onorariul unui avocat ?

Disponibilitate, cunoștințe, managementul timpului – se regăsesc în preț. În momentul în care avocatul este forțat – autoforțat, dacă vreți, adică el se evaluează și pretinde onorarii mici Î nu-își va putea satisface niciodată celelalte nevoi. Vei avea un avocat frustrat și complexat. Un avocat care își desfășoară activitatea într-un spațiu meschin nu va fi în stare să poarte o competiție, o luptă cu cineva care este debordant de bunăstare. Pur și simplu, la nivel psihic nu este pregătit să se confrunte cu un astfel de om.

Toate aceste lucruri se regăsesc în onorariu. Dacă negociezi cu un avocat și pretinzi că el să accepte pentru cazul tău un onorariu mai mic, trebuie să te aștepți și la mai puține rezultate bune.”

Consultații juridice Iași

SORIN DIMITRIU

Avocat Drept Penal Iași

Cabinetul avocatului Sorin Dimitriu vă stă la dispoziție pentru servicii juridice în domeniile de expertiză:

  • Drept penal Iași
  • Dreptul familiei Iași
  • Drept contravențional Iași

Puteți beneficia de consultații juridice din partea noastră folosind formularul de contact. Completați toate câmpurile cu atenție și vă vom răspunde în cel mai scurt timp.